Kahve Köpüğünün Üzerine Yapılan Güzel Şekiller




Okuyucuya not :)

İyi Kahve Yapmanın Püf Noktaları



Evde ya da iş yerinde lezzetli kahve yapmak için gerekenler.
  • İyi bir kahve çekirdeği: Öğütülmüş ya da çekirdek halinde de olsa kahvenin çok taze olması gerekiyor. Tavsiye edilen şey: Küçük miktarlarda çekirdek alıp, kullanmadan önce elektrikli kahve değirmenindeuygun ebatta öğütmek.
  • kalın: Kahve presinde pişirilecekse 6 saniye öğütmek yeterli,
  • orta: Düz zeminli filtre kahve makinelerinde pişirilecekse 8-10 saniye yeterli,
  • ekstra ince: Koni biçimli fitresi olan kahve makineleri ve espresso makineleri için 15 saniye öğütmek yeterli. Çok çok ince öğütmek kahvenin içindeki acılığı ortaya çıkarır ve hoş olmaz.
Eğer poşetlerde saklanan öğütülmüş kahvelerden kullanılıyorsa, hava almayan bir kapta serin, karanlık ortamda saklamak ve iki haftayı geçirmeyecek şekilde kullanmak lazım.

İyi bir makine: Kahve yapmak için kullanılan bir çok yöntem var ve bunlar arasından en başarılı sonuç alınanlar şunlar.
  • Coffee press ya da French press veya kahve presi denen aletlerle, olabilecek en lezzetli kahveler yapılabiliyor. Bunun için kalın öğütülmüş kahveden bir ölçek cam hazneye konur, üzerine sıcak su dökülür, karıştırılır ve 4 dakika demlenmeye bırakılır. Bu sürenin sonunda çelik filtre aşağı doğru itilir ve kahve çekirdekleri ile kahve birbirinden ayrılır.
  • Filtre kahve makineleri, kahve çok ölçüde yapılıp, bir süre bekletilecekse en kullanışlılarından biri fakat kağıt filtreli olanı değil de, metal ya da sentetik filtreli olanı tercih etmek gerekiyor. Yalnız dikkat, kahveyi tadı bozulmadan ancak 20 dakika sıcak tutabiliyorsunuz. O yüzden fazla fazla yapıp, çok bekletmemek lazım.
  • Espresso makinesi, espresso ya da cappuccino yapmak için gereken mükemmel aletlerdir. Bir çok firmanın birbirinden maharetli ve pahallı espresso makinesi var ama dediğim gibi pahallı.

İyi bir su: Her fincan kahvenin % 98 su olduğundan haliyle iyi bir su kullanmak gerekiyor. Tavsiye edilen, beklememiş ve soğuk bir su kullanmak.

İyi bir oran: 1 su bardağı suya 10 gr. kahve ideal olan ölçüdür. Kişi sayısına göre bu ölçüyü çarpın ve eğer koyu gelirse sıcak suyla acılığını yumuşatın. Mükemmel ölçü için gereken kahve kaşıkları da mevcut. Gram işi zor diyorsanız, bu kahve kaşıklarından edinin.

Son söz: Kahveyi kaynatmayın, yeniden ısıtmayın, kullanılmış kahveyi tekrar kullanmayın.