Mutfak İçin Faydalı Bilgiler


  • Kesilmiş limonu saklama için üzerine biraz tuz dökün. Ya da bir fincan tabağının içine biraz sirke koyun ve limonun kesik yeri sirkeye gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde limonu tekrar kullanana kadar bozulmadan saklayabilirsiniz.
  • Kuru bakliyatınızı kilerde saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoza bir-iki diş sarımsak koyun.
  • Çöp kutusundaki kokuyu engellemek için çöp kutusuna biraz karbonat ya da kabartma tozu koyun.
  • Ellerdeki sarımsak kokusunu gidermek için haşlanmış patates ile ellerinizi hafifçe ovun.
  • Yemek kokularından kurtulmak için bir cezveye su ve sirke koyup birkaç dakika kaynatın.
  • Çelik tencerelerinizi temizlerken tencerenin içine bir tatlı kaşığı karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatın. Hem üzerine işleyen kara lekeler çıkacak hem pırıl pırıl olacaktır.
  • Dibi tutan tencereleri temzilemek için bir gece tuzlu suda bekletin.