Tarhanalı Bulgur Köftesi



Malzemeler
  1. 1 su bardağı köftelik bulgur
  2. 1/2 su bardağı tarhana
  3. 1 tatlı kaşığı nane
  4. 100 gram veya 2 yemek kaşığı tereyağı
  5. 1 adet soğan
  6. 3-3,5 su bardağı su kırmızı pulbiber
  7. tuz
Tarif
  • Bulguru ayıklayıp yıkayın. Bulguru 1 su bardağı su , tarhanayı ise 1/4 su bardağı su ile ıslatın. Bulgur suyunu çekince üstüne nane serpin. Daha sonra tarhana ve tuzu ilave edin. İyice yoğurup hamur şekline getirin.
  • Soğanı ince, ince kıyın. Küçük bir tencerede 100 gram tereyağı ile birlikte kavurun. Üstüne 3- 3,5 su bardağı suyu ilave edin. Kaynayınca tuzu ve köfteleri ekleyin. 15 dakika pişirin. (Pişip pişmediğini anlamak için bir tanesini ikiye ayırın. İçi yaş değilse pişmiştir.)
  • 2 yemek kaşığı tereyağını tavada alıp kızdırın. Üstüne pulbiberi ilave edip 1-2 karıştırın. Tabaklara aldığınız köftelerin üstüne sosunu gezdirerek servis edin.
Alıntıdır.