Sakızlı Muhallebi ve Tarifi
Geleneksel tatlı çeşitlerimiz içerisinde yer alan ve severek tükettiğimiz muhallebinin, sakızlı tarifini sizlere sunuyorum meleklerim. Enfes lezzeti ile damak zevkinize hitap edebilecek bu tarifi mutlaka değerlendirmeli ve bu tarifi uygulayarak sevdikleriniz için hazırlamalısınız. Evlerinize gelen misafirleriniz içinde bu tatlıyı hazırlayabilir, onların takdirlerini kazanabilirsiniz.
Sakızlı muhallebi tarifi
Malzemeler
1 Litre süt
100 gr margarin
1 Çay bardağı un
1 Su bardağı toz şeker
1Paket sakız (içinde 5 tane oluyor)
100 gr margarin
1 Çay bardağı un
1 Su bardağı toz şeker
1
Yapılışı
Yağı ve unu teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavurun, ateşten alıp sütü ve şekeri yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Sakızı rondoda ezip sütlü karışıma ekleyin. Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi 15 dk kadar mikserle çırpın. Islak borcamın üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin. Hindistan cevizi, fındık ile süsleyin.
Tarif alıntıdır.
Yapmaya vaktiniz yok ise, online alışveriş sitemiz www.happy.com.tr aracılığı ile hazır muhallebi satın alabilirsiniz.
Yorum Gönder